ZEISS Brilleglass

Ulike typer glass

Se bedre med riktig glass i brillene dine

Et par individuelt tilpassede briller med riktig glass hjelper deg å se tydelig i alle situasjoner. Hos oss får du ZEISS brilleglass, et verdensledende selskap som i mer enn 170 år har stått bak mange viktige nyskapinger innen optiske produkter. 

 • Enstyrkeglass med samme styrke i hele glasset for deg som er nærsynt eller langsynt. Enstyrkeglass kan tilpasses dine ulike synsvaner og synsformål. Også ved høyere styrke og spesielle synsfeil kan ZEISS fremstille enstyrkeglass som både er estetisk tiltalende og lette.
 • Progressive glass er individuelt tilpassede glass som gir deg perfekt synsskarphet på alle avstander. Behovet for progressive glass utvikles over tid og oppdages når optikeren tester synet ditt og finner ut hvor godt øynene dine fokuserer på ulike avstander. Anstrengte øyne og hodepine er også tegn på presbyopi. Progressive glass har tre ulike styrker for nær, middels og lang avstand i ett og samme glass, med sømløse overganger. Styrken endres jevn ovenfra og ned, fra avstandssyn til nærsyn.
 • Alle fingeravtrykk er unike. Akkurat som øynene dine. Med ZEISS i.Scription® Technology gir vi deg glass som er like unike som øynene dine. Brilleglass med ZEISS i.Scription® er skreddersydd ned til minste detalj. Opplev et skarpere syn med sterkere kontraster, mer levende farger og bedre mørkesyn.
 • ZEISS SmartLife – Dagens livsstil krever nye løsninger: Har du tenkt på hvor ofte øynene dine endrer fokus fra mobilen til det som hender rundt deg, og tilbake igjen? Med brilleglass for dagens oppkoblede livsstil blir overgangen smidigere, og du slipper at øynene blir anstrengte unødig. Glassene finnes for alle alderskategorier og gir deg et større synsfelt uansett avstand og retning.

Briller som beskytter øynene dine og bidrar til at du har det bra

 • Solens UV-stråler finnes overalt. Også på en overskyet dag. UV-stråler kan være farlige for øynene, men også for området rundt øynene. Beskytter du alltid øynene dine når du er ute? Fra og med nå er det full UV-beskyttelse i alle klare glass fra ZEISS.
 • Både UV-beskyttelse og perfekt syn utendørs får du med solbrilleglass i din egen styrke. Solbrillene kan være ensfargede, fargegraderte eller ha speilglass. De kan også skifte i fargestyrke avhengig av lysforholdene utendørs eller være polariserende, noe som motvirker lysreflekser og speilinger som oppstår når solens stråler treffer våte veibaner eller vannspeil.
 • Smarttelefoner, nettbrett og dataskjermer utstråler høye nivåer av blått lys. Motvirk trøtte og irriterte øyne med brilleglass som filtrerer bort en del av det blå lyset.
 • Ekstra beskyttelse mot virus og bakterier – nå også i brillene dine: Den globale covid-19-pandemien har påvirket oss alle, ikke minst gjennom å gjøre oss mer bevisste på viktigheten av å beskytte seg mot smitte. En banebrytende nyhet fra ZEISS er en overflatebehandling som dreper 99,9 % av alle virus og bakterier som havner på overflaten av brilleglasset. DuraVision AntiVirus Platinum UV inneholder antimikrobielt sølv og gir dessuten de samme fordelene som de øvrige overflatebehandlingene fra ZEISS: full UV-beskyttelse, antirefleks, holdbarhet og glass som er enkle å rengjøre.

Brilleglass for spesielle formål

 • Med arbeidsglass som er tilpasset akkurat dine synsbehov, får du et perfekt syn for akkurat de arbeidsoppgavene du utfører, noe som gjør at øynene dine kan koble av og kroppsholdningen bli bedre.
 • ZEISS DriveSafe hjelper deg å se bedre i mørket eller under vanskelige værforhold når du kjører bil. Glassene beskytter også øynene mot å bli blendet og gjør det lettere for deg å skifte fokus raskt og ofte. 

Riktig glass til akkurat deg

Hvilke glass passer akkurat for deg?

Testen Min synsprofil gir deg svar

Du ser alltid bedre med briller som er tilpasset akkurat din livsstil. Testen MinSynsprofil er et verktøy som kan brukes til å finne dine individuelle synsbehov basert på arbeidsoppgaver, daglige gjøremål, bruk av digitale medier og fritidsaktiviteter. Resultatet er en personlig synsprofil og en anbefaling av hvilken type brilleglass som vil passe akkurat for deg. Ta gjerne vare på ditt personlige resultat. Når du besøker oss for en synsundersøkelse, vil vi sammen gå gjennom resultatet av synsprofilen din og diskutere hvilken type briller som passer best til den livsstilen du har.

Sjekk synsprofilen din nå

Ta vare på brillene dine

Slik tar du vare på brillene dine

 • Bruk ikke slipset eller genserermet til å pusse brillene med, men sats på rengjøringsprodukter som er spesielt beregnet på briller. Riktig brillepleie gjør at de holder seg lenger og garanterer bedre syn.
 • Puss glassene med våtservietter for briller eller spray og mikrofiberklut. Ikke vask mikrofiberklutene på høyere temperatur enn 40 °C, og bruk ikke skyllemiddel. Gjør du det, risikerer du renner på glasset neste gang du pusser dem.
 • Riper kan ikke tørkes bort verken fra plast- eller mineralglass. Hvis du har fått en ripe på glassene dine, selv om den virker liten, spres lyset gjennom ripen og irriterer øyet.
 • Brillene dine trenger et hjem! Oppbevar dem i et hardt etui når du ikke bruker dem.
  Hvis du ikke har brilleetui med deg, kan du legge dem på et trygt sted med glasset opp.
 • Briller liker ikke ekstremt høye eller ekstremt lave temperaturer. 
 • Varmen som oppstår i en bil en varm sommerdag, er et eksempel på forhold som glassene dine ikke liker. Det samme gjelder for badstuen eller varmekildene hjemme. Utsett ikke brillene dine for mer ekstreme temperaturer enn nødvendig.

Se bedre med riktig diagnose

Bedre syn starter med enestående diagnostikk.

Hos oss bruker vi ZEISS’ optiske instrumenter.

Sentreringen gjør forskjell

Foruten glasstypen og glasstyrken er det en annen faktor som bestemmer hvor godt du ser med brillene dine: sentreringen.

 • Med ZEISS VISUFIT 1000 gjøres det en måling med 9 kameraer som fanger opp en 180°-visning av øyet på ett bilde, slik at det er mulig å montere brilleglasset helt riktig i innfatningen.
 • ZEISS i.Terminal 2 / ZEISS i.Terminal Mobile tar bilde av deg forfra og fra siden og gir oss dine spesielle parametre for å kunne sette brilleglasset helt riktig inn i innfatningen.

Jo mer presis refraksjon, desto bedre briller

Intet øye er det andre likt – og intet øye er perfekt. Det kreves mye informasjon om din synsskarphet for å kunne tilby et optimalt brilleglass.

 • Med ZEISS i Profilerplus utfører vi en objektiv refraksjon og produserer en individuell synsprofil som er like detaljert som et fingeravtrykk. Vi analyserer netthinnen din, gjør en måling av hornhinnens topografi og måler synet med utvidet pupill for å få optimalt mørkesyn, klarere syn og bedre kontrastsyn.
 • Våre toppmoderne instrumenter for subjektiv refraksjon, ZEISS’ digitale foropter VISUPHOR 500 med synstavlen VISUSCREEN 100, gir et helt presist resultat. Takket være et stort antall tester gjør systemet det mulig å diagnostisere skjeling og kontrollere ditt monokulære eller binokulære syn.